Två företagskulturer under ett varumärke

Skill

Skill är ett av Östergötlands ledande bemannings- och rekryteringsföretag med verksamhet från Stockholm i norr till Malmö i söder. Bakom företaget står ägare som Region Östergötland och betydande industriföretag som till exempel General Electric (GE), Saab, Siemens och Toyota.

UPPDRAG

Att förena Industrikompetens och Skill under ett gemensamt varumärke.

BAKGRUNd

De två rekryteringsbolagen Industrikompetens och Skill startade båda verksamhet i Linköping 1997. 2013 förvärvade Industrikompetens Skill för att bredda sin marknad med IT. Från 2013 och framåt profilerade sig företagen under var sitt varumärke. Under 2017 beslutade företagsledningen att bolagen skulle uppträda under ett gemensamt varumärke – Skill. Företaget är en framgångssaga. Under de fem år jag har arbetat med Skill (2013-2017) har omsättningen ökat med 324 procent, från 115 miljoner kronor till 373 miljoner kronor.

LÖSNING

En helt ny grafisk identitet togs fram där arvet från Industrikompetens förmedlas i kugghjulet och arvet från Skills IT-inriktning förs vidare i ordbilden och bokstaven K. Vid sidan av den grafiska identiteten lanserades en ny webbplats. Dessutom producerades digitalt och analogt annonsmaterial under konceptet – It all starts with a skill.

Kontakt

Daniel Baumgardt
+46(0)736-23 09 58
daniel@baumgardt.se

Stockholm / Visby